M-uppror mot överenskommelse

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ett växande missnöje med decemberöverenskommelsen inom Moderaterna, skriver Svenska Dagbladet. – Det var inte det väljarna ville ha, säger Pia Almström (M), ordförande för kommunstyrelsen i Kävlinge, till Sydnytt.

I skånska Kävlinge har Moderaterna lämnat in en motion som de hoppas att Skånedistriktet skickar till partistämman. De vill att decemberöverenskommelsen avbryts.

Flera skånska distrikt ställer sig bakom motionen. Pia Almström, kommunalråd i Kävlinge, tycker att uppgörelsen har skadat M, och tror att väljarna uppfattar situationen på samma sätt.

– De känner ju liksom att vi har lagt oss platt för vänstern egentligen, och man ser ju att nu står inte Socialdemokraterna för sina vallöften heller. Det känns ju som att man fått någonting som man inte ville ha, säger Pia Almström (M), ordförande för kommunstyrelsen i Kävlinge.

Pia Almström menar att den politiska situationen, gynnar det rödgröna blocket.

– Budskapet är ju att vi med Decemberöverenskommelsen ger kommunisterna ett jättestort inflytande i regeringsställningen. Och vi ger även Socialdemokraterna möjligheten att byta politik under vägens gång, för vi har gått med på att godkänna hela deras budget, säger Pia Almström (M).

Nu sprider sig det skånska M-upproret. Även det morderata kommunalrådet i Lomma Anders Berngarn är kritisk till decemberöverrenskomlsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.