Foto: Privat

Manuel fick över 30.000 gratulationer

Uppdaterad
Publicerad

En man i Frankrike fick över 30.000 födelsedagskort efter att hans mamma bett om det på Facebook.

Manuel Parisseaux, som har Down´s syndrom, firade sin 30-årsdag i lördags. Men att han skulle bli så firad som han blev hade han nog aldrig kunnat gissa.

Choklad och tårtor

Manuel har fått så många gratulationskort, över 30.000, att hans rum inte räcker till utan måste förvaras  i en grannes garage.

Alla började med att hans mamma den tredje november skrev ett meddelande på Facebook där hon uppmanade människor att skicka honom ett födelsedagskort.

120.000 delningar

Det tog skruv – minst sagt.

Meddelandet har deltats över 120.000 gånger.

Det stora antalet delningar ledde till en del trubbel med Facebook som trodde att de drev ett företag och försökte luras.

”Rörd till tårar”

Familjen håller nu på att sortera alla kort, och även de presenter i form av choklad, nyckelringar och tårtor, som folk har skickat.

”Jag förstår inte varför det blev så stort. Manuel är som oss, han är rörd till tårar”, säger hans mamma Jacqueline Parisseaux till BBC.

De har låtit meddela att de ska spara alla kort, men att de inte kan svara på alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.