En mobilfilm visar hur konserbesökare rusar ut från lokalen Bataclan. I bakgrunden hörs skrik och skottlossning. OBS varning för obehagliga bilder i klippet. Foto: Le Monde

Människor flydde i panik

Uppdaterad
Publicerad

En reporter på den franska tidningen Le Monde filmade när människor flydde ut på baksidan av det attackerade konserthuset i går kväll.

I mobilfilmen, som är filmad från ett hus mitt emot konsertsalen, syns människor springa ut från byggnaden. Skottlossningar hörs och människor ropar efter sina anhöriga.

Runt 100 personer tros ha dödats av terrorister i konsertsalen, och många har skadats. Konserten med bandet Eagles of Death Metal på den berömda konsertsalen Bataclan var på väg mot sitt slut när beväpnade män stormade byggnaden.

Terrordåden i Paris

– De rörde sig inte. De stod bara där, i bakre delen av konsertsalen, och sköt på oss. Som om vi vore fåglar, säger radioreportern Julien Pearce, som var på konserten, till CNN.

Människor gömde sig i lokalen

Vittnen beskriver händelsen som ”ett blodbad” och ”en scen ur helvetet”.

– Konserten avbröts och alla låg på golvet medan de fortsatte att skjuta på människor, säger en person till Radio France.

Ett annat ögonvittne säger att angriparna skrek ”Allahu Akbar” (de arabiska orden för ”Gud är större”) innan de öppnade eld i lokalen, som rymmer 1.500 personer. Konserten var utsåld, enligt BBC.

Vittnen berättar också hur de undkom terroristerna genom att gömma sig i lokalen. Där kunde de höra fruktansvärda ljuden från döende människor.

– Vi gömde oss i två timmar, ihopträngda i ett litet rum med 25 personer. Vi hörde skotten från automatvapen och folk skrek som att de blev torterade. De hade ont eftersom de blivit skjutna, säger kvinnan i fransk tv.

Vi varnar för obehagliga bilder i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet