Foto: TT

Metro lägger ned pappersredaktionen

Uppdaterad
Publicerad

Metros papperstidning läggs ut på entreprenad. Det innebär att många medarbetare riskerar att förlora sina jobb.

För en månad sedan avgick tf. chefredaktören Mona Johansson och nu kommer nästa tunga besked. Eftersom tidningen dras med sjunkande lönsamhet och Metro vill satsa på webben tar TT Nyhetsbyrån över produktionen av papperstidningen.

Tjänster försvinner

Enligt uppgifter till Svenska Dagbladet kan så många som två tredjedelar av medarbetarna förlora sina jobb. Det innebär att nästan 20 personer kommer att få gå. Men Metros chefredaktör Christofer Ahlqvist kan inte säga hur många som blir av med jobbet förrän de fackliga förhandlingarna är klara.

Medier

– Vi la fram det här förslaget förra veckan och av respekt för förhandlingen kan jag inte prata om några siffror. Men ja, det innebär att folk blir av med sina jobb, säger han till Dagens Media.

Journalisterna och redigerarna fick beskedet sent på måndagseftermiddagen.

Förödande konkurrens

TT Nyhetsbyrån kommer förutom produktionen av tidningen även stå för mycket av innehållet. Redan i dag är flera av tidningens nyheter från TT, som också producerar Metros sportsidor.

Gratistidningen som delas ut i kollektivtrafiken har mött förödande konkurrens från resenärernas smarta telefoner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet