Markus ”Notch” Persson, som skapade dataspelet Minecraft, är med sina 1,7 miljoner följare på Twitter en maktfaktor inom sociala medier. Foto: TT

Minecraftgrundare sågade Com Hem

Uppdaterad
Publicerad

Com Hem hånades på nätet när man uppgav att det skulle ta två veckor att åtgärda ett fel. Efter kritken från Minecraftgrundare Markus ”Notch” Persson ändrade operatören plötsligt sitt beslut.

När internet inte funkade och operatören Com Hem uppgav att det skulle ta två veckor att åtgärda felet twittrade Minecraftgrundare Markus ”Notch” Persson ironiskt om sitt dilemma för sina 1,7 miljoner följare:

”Thanks @ComHemAB, it's not like I was going to stream Ludum Dare this weekend or anything.”

En maktfaktor

Com Hem kritiserades och hånades sedan av Minecraftgrundarens fans – och ändrade sitt beslut, skriver Dagens Industri.

Minecrafts skapare är tveklöst en maktfaktor i sociala medier. Bara Felix ”Pewdiepie” Kjellberg och Zlatan Ibrahimovic har fler följare bland svenska twittrare.

När DI ringde upp svarade operatören att en tekniker skulle åka hem till Markus Persson samma kväll.

”Försöker hjälpa så fort som möjligt”

Men på frågan om även reportern skulle få hjälp samma kväll om nätet strulade blev svaret att Com Hem försöker hjälpa till så fort som möjligt. På grund av sommarens åska var väntetiden två veckor – men man hittade ett återbud till Markus Persson.

”Och det har absolut inget att göra med vem han är”, uppgav Com Hem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.