Foto: TT/SVT

Nästa vecka kommer värmen igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter dagar av regn och risk för dåligt nationaldagsväder på många håll i landet, ser vädret ut att bli riktigt bra i början av nästa vecka.

– Det kan bli mellan 25 och 30 grader i södra Sverige, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Redan på söndag kommer det att bli bättre väder i södra Sverige och regnet verkar göra uppehåll. Fram till onsdag blir det kalasväder.

– Därefter kommer det att vara fortsatt ganska ostadigt, säger Nils Holmqvist.

I norr, där det redan i dag är varmt och 25 grader på sina håll kommer det däremot att bli något svalare i början av nästa vecka, med risk för skurar.

Så blir nationaldagsvädret

Har du planerat in en picknick eller ett dopp på nationaldagen, kan du få tänka om. Vädret ser nämligen ut att bli ostadigt i morgon. Även om det blir fortsatt varmt finns risk för både regn och åska i norr och söder. Stockholmarna kan förvänta sig regn, eftersom en kallfront drar in över länet.

– Det lär bli ostadigt och jag är lite orolig för min picknick som jag har planerat att ha i Hagaparken, tillsammans med min kollega. Tyvärr har jag förlagt mitt paraply, men tack och lov har jag en engångsponcho, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

De som bor i mellersta Norrland ser ut att få bäst solchanser.

Fakta: Nationaldagsväder

Vädret på nationaldagen brukar variera från år till år, men det är få gånger som det regnat. Däremot varierar temperaturen kraftigt.

Kallaste nationaldagen: 1985, då det var 12,5 grader

Varmaste nationaldagen: 1978, då det var 29,7 grader

Snöigaste nationaldagen: 1920, då det föll 15 centimeter nysnö mitt på dagen i västmanländska Hällefors (SMHI)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.