Foto: SVT

22-åring häktad för mord på 19-åriga Tova

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-åring som misstänks för att ha mördat 19-åriga Tova Moberg från Njutånger häktades idag efter förhandlingar i Hudiksvalls tingsrätt.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkare misstankegraden.

Det var i söndags kväll som polisen efterlyste 19-åriga Tova Moberg från Njutånger. Några timmar senare fick polisen klart för sig att den sista uppehållsplatsen för henne var en skogsfastighet i Forsa, några mil från hennes hemort.

Fallet Tova Moberg – Teckenspråk

I samband med tillslaget mot fastigheten greps tre unga män, däribland Tovas tidigare pojkvän, misstänkta för människorov.

Polisen sökte grundligt igenom fastigheten och de omgivande skogsområdena, och sent på måndagskvällen hittades 19-åringens kropp i vattnet i Långsjön som ligger intill fastigheten.

Polisen säker på att Tova Moberg dödats

I tisdags ändrades brottsrubriceringen till misstanke om mord. Enligt polisen har kroppen efter Tova Moberg utsatts för sådant våld så att det inte kan vara fråga om en olyckshändelse.

Igår beslutade kammaråklagare Christer Sammens att släppa två av de anhållna unga männen, även om de fortfarande inte är avskrivna från utredningen. Endast Tovas före detta pojkvän begärdes häktad.

Mannen nekar till brott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg – Teckenspråk

Mer i ämnet