Foto: TT/Menardness.

Alligator drog ned barn i sjö i Florida

Uppdaterad
Publicerad

En alligator slet åt sig en tvåårig pojke vid ett hotell som ägs av Disneyworld i Orlando, USA. Sent på onsdagen svensk tid meddelades det att tvååringens kropp hade hittats.

Barnet sågs leka vid strandkanten vid den konstgjorda sjö som ligger strax intill parken när det plötsligt försvann vid halv tio-tiden på tisdagskvällen lokal tid, skriver The Orlando Sentinel.

”Gick till attack”                                      

Polisen, som i går kväll sökte förgäves efter barnet, uppger att en alligator dragit ned det i vattnet. Båda föräldrarna ska ha ha försökt rädda pojken undan attacken.

– Pappan var i närheten när barnet lekte i vattenbrynet. Alligatorn dök upp och gick till attack. Pappan kämpade för att få loss sin son, men lyckades inte, säger sheriff Jerry Demings i Orange County.

Hittades på onsdagen

Det är oklart om barnet bodde på hotellet. Barnet ska ha varit med sina föräldrar på filmkväll vid ett hotellkomplex i Disneys område i Orlando.

Under en presskonferens på onsdagen meddelade polisen att pojkens kropp hade hittats.

Det är dock sällsynt att alligatorer attackerar människor, enligt Nationalencyklopedin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.