Allt fler youtubekanaler textar sina klipp

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler kanaler på youtube väljer att texta sina videoklipp och i förra veckan la youtube-kändisen Tyler Oakley upp en video där han uppmanade fler att texta sina klipp.

Med hashtaggen #Hearmeout vill man uppmana alla att texta sina videoklipp så att ingen stängs ute.

Även svenska youtubekanaler börjar texta sina klipp. Youtubekanalen Sthlm Panda började texta en del av sina klipp i höstas.

– Jag tror att man ofta glömmer bort den gruppen av människor, generellt sett. Det är ju bara att man har glömt bort en grupp och jag tycker det är väldigt bra att han får fram det så man börjar tänka på det själv, säger Conrad Ydhage från Sthlm Panda till Sveriges Radios P3 Nyheter.

Teckenspråksvärlden

Sara Bryntse, ordförande för Unga Hörselskadade, vet själv hur det känns att se på klipp sociala medier och inte veta om hon kan höra dem eller inte. Hon tycker att textning borde vara en självklarhet i ett demokratiskt samhälle där alla kan vara delaktiga.

– I dag så utestängs personer med hörselnedsättningar mycket från det offentliga rummet på grund av att det inte finns någon textning, berättar Sara Bryntse till P3 Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet