Foto: SVT/TT

Arbogakvinnan anses skyldig till mord

Uppdaterad
Publicerad

Den 42-åriga Arbogakvinnan är skyldig till mord och anstiftan till mord enligt Västmanlands tingsrätt. Hon ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan hon kan dömas.

Den 42-åriga kvinnan är skyldig till mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma den 3 augusti 2016. Det slår Västmanlands tingsrätt fast. Även ex-pojkvännen, som erkänt, anses skyldig till mordet.

Den 42-åriga kvinnan och ex-pojkvännen ska nu, enligt beslut i tingsrätten, genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning innan domen levereras.

Sommarstugemordet i Arboga – teckenspråk

Både 42-åringen och ex-pojkvännen ska vara kvar i häkte i avvaktan på domen.

Arbogakvinnan och hennes ex-pojkvän anses skyldiga på alla punkter.

Åtalet innefattar mord på kvinnans far och ex-make, samt mordförsök på hennes mor.

TINGRÄTTENS BESLUT

Övertygande bevisning har förebragts om att dels 'ex-pojkvännen' gjort sig skyldig till mord och försök till mord den 3 augusti 2016, dels att den '42-åriga kvinnan' gjort sig skyldig till ett fall av stämpling till grov misshandel, i vart fall några fall av stämpling till mord, i vart fall anstiftan av mord den 7-8 augusti, samt mord och försök till mord den 3 augusti 2016, försök till grovt bedrägeri, medels brukande av urkundsförfalskning, grovt bedrägeri, urkundsförfalskning, givande av muta och hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarstugemordet i Arboga – teckenspråk

Mer i ämnet