Foto: TT

De första offren har bärgats från platsen

Uppdaterad
Publicerad

Haveriutredarna har fått fram ljud och röster från den så kallade svarta lådan som registrerade samtal i det störtade Airbus-planet. Ljudfilen innehåller material från strax innan kraschen.

Utredningsarbetet fortsätter efter tisdagens dramatiska flygolycka i de franska alperna, där samtliga 150 ombord på Germanwings Airbus A320 omkom. Samtidigt pågår ett intensivt arbete i området.

De första kvarlevorna efter offren för flygkatastrofen har transporterats bort från olycksplatsen, uppger källor för AFP.

Flygolycka i Alperna – teckenspråk

Utförlig analys kan dröja

En av planets svarta lådor hittades i går vid olycksplatsen.

Lådan, som innehåller pilotkonversationen, ska undersökas av franska myndigheter i Paris och på en presskonferens bekräftade man att kunnat få fram ljud och röster från planet.

Ett första resultat kan troligen väntas om några dagar men det kan dröja några veckor innan en utförlig analys kan offentliggöras.

Däremot är det fortfarande oklart om den andra svarta lådan har hittats, även om det har förekommit uppgifter om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygolycka i Alperna – teckenspråk

Mer i ämnet