Foto: Scanpix

Dödssiffran i Egypten stiger

Uppdaterad
Publicerad

Minst 421 människor dödades i gårdagens våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i Egyptens huvudstad Kairo.

Minst 43 av de dödade var poliser och två var utländska journalister, en reporter från en tidning i Dubai och en fotograf från den brittiska tv-kanalen Sky News. Totalt ska också 1.403 människor ha skadats runtom i landet.

På eftermiddagen igår införde den egyptiska regeringen ett månadslångt undantagstillstånd i landet och utegångsförbud i Kairo och flera andra områden.

Oro i Egypten Teckenspråk

FN och USA fördömer våldet

Både FN-chefen Ban Ki-Moon och USA fördömer det våld som de egyptiska säkerhetsstyrkorna använder, och Ryssland och EU säger att man är oroade av rapporterna om dödade människor och uppmanar myndigheterna att vara återhållsamma.

Vicepresidenten avgick

Egyptens vicepresident Mohamed ElBaradei meddelade igår att han avgår. I sin avskedsansökan skrev han att han inte kan fortsätta bära ansvar för beslut som han inte håller med om, och att det fanns fredliga alternativ för att lösa den politiska krisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oro i Egypten Teckenspråk

Mer i ämnet