Foto: TT

FedEx stäms för ha diskriminerat döva

Publicerad

Den amerikanska organisation EEOC, som arbetar för anställdas rättigheter, lämnade nyligen in en stämningsansökan mot det stora logistiköretaget FedEx för att ha diskriminerat döva anställda och jobbsökande i många år. 

Företaget ska ha anställt flera döva lagerarbetare i hela landet, men de kunde inte erbjuda hjälpmedlen som de döva behövde, enligt EEOC. FedEX erbjöd inte teckenspråkstolkning eller undertextning av filmer i företagets obligatoriska utbildning, introduktion samt personal- och säkerhetsmöten, berättar hemsidan myfoxmemphis.com. 

EEOC säger även att företaget vägrade ordna nödvändiga hjälpmedel, till exempel skannrar som vibrerar istället för att ge i från sig pip.

FedEx säger till USA Today att företaget strävar efter att behandla sina anställda rättvist och jämlikt och att EEOC:s påståenden är vilseledande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet