Foto: SVT

Bowlare klara för VM

Uppdaterad
Publicerad

I helgen avgjordes bowling-SM för döva och tre personer blev klara för VM-spel.

I herrfinalen var det Deaflympics-medaljörerna Anton Elofsson och Fredric Flink som mötte varandra. Anton från Hephata vann stort med sina 279 poäng mot Fredrics 209.

– Anton spelade strålande bowling under SM. På alla sina 17 serier hade han i genomsnitt 243 poäng per serie, säger förbundskapten Jessica Magnhammar till SVT Nyhetstecken.

Teckenspråksvärlden

På damsidan var det Eva Ulfsparre som tog guldet efter att ha slagit Emma Sätterlund i finalen med 160 – 145 poäng. Både Eva och Anton kunde kvittera ut tre guld var efter mästerskapet.

Uttagning till VM i Italien

SM i helgen var också uttagning till VM i Italien i augusti.

Det var tre nya personer som lyckades få plats i landslaget. Det blev herrfinalisterna Anton Elofsson, Fredric Flink och Emma Sätterlund som kom tvåa i damfinalen som knep landslagsplatserna, säger förbundskapten Jessica Magnhammar till SVT Nyhetstecken.

Trollhättans DIK:s damer Eva Ulfsparre och Emma Sätterlund tog tvåmannaguldet.  På herrsidan var det IK Hephata med Anton Elofsson och Anders Nordell som vann. Vad gäller fyrmanna var det Hephata som vann igen. Med Anton Elofsson, Anders Nordell, Szczepan Drapsa och Ulf Nilsson.

Ytterligare uttagning innan VM kommer att ske om två veckor.

Faktaruta

Sveriges trupp inför Bowling VM i Bologna i Italien:

Ann-Charlotte Dahlberg, IK Scania

Eva Ulfsparre, Trollhättans DIK

Sczezpan Drapsa, IK Hephata

Ulf Andersson, Jönköpings DIK.

Anton Elofsson, IK hephata

Fredric Flink, Jönköpings DIK

Emma Sätterlund, Trollhättans DIK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet