Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barbro Olofsson fick hjälp med en handlingslista och blomvattning, och Ingvar Johansson var sugen på kaffe och kaka. Se vad en arbetsdag kan innehålla för undersköterskan Pernilla Lindkvist! (Både teckenspråk och svenskt tal finns) Foto: Antonia Rodrigues da Silva/SVT

Följ med döva undersköterskan Pernilla hem till Barbro och Ingvar i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Det mobila teckenspråkiga vårdteamet i Jönköpings län, Movadot, besöker döva och teckenspråkiga äldre i tre olika kommuner; Jönköping, Nässjö och Gislaved. Oavsett om de bor hemma eller på äldreboenden.

I videoklippet högst upp får du följa med undersköterskan Pernilla Lindkvist hem till 73-åriga Barbro Olofssons lägenhet i Jönköping och äldreboendet där 87-årige Ingvar Johansson bor.

– Mina barn märker att jag har blivit gladare sen Movadot började komma hit, då blir barnen också glada och trygga, berättar Barbro Olofsson.

15 minuter på Teckenspråk

Här nedanför kan du dessutom se en video med Åsa Gustafsson som är projektledare för den tidsbegränsade satsningen. Du kan också läsa mer om initativet i den här artikeln.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se projektledaren Åsa Gustavsson beskriva varför initiativet behövs: ”Många äldre döva är ensamma och så ska det inte vara”. Foto: Antonia Rodrigues da Silva/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

15 minuter på Teckenspråk

Mer i ämnet