Foto: SVT

Förslag: Hit flyttas Risbergskas elever

Uppdaterad
Publicerad

Risbergska skolans gymnasieprogram flyttar till Rudbecksskolan, utom SAHA (samhällsprogrammet, högfungerande autism), som flyttas till Virginska. Det förslaget tas upp i gymnasienämndens extra sammanträde den 4 september, det skriver Nerikes Allehanda idag.

– Vi har ett förslag som alla partierna kan gå vidare med, säger Per-Åke Sörman (C), ordförande i gymnasienämnden, till tidningen.

För Riksgymnasiets elever från Risbergska betyder det att man kommer att lokalintegreras på Rudbecksgymnasiet och att hörseltekniska lösningar installeras i nödvändigt antal klassrum.

Enligt NA diskuterades förslaget fram i den parlamentariska gruppen, med en representant för varje parti, i fredags. Gruppen har ingen beslutsfunktion, utan har tagit fram ett förslag som ska beredas av nämnden den här veckan och beslut fattas den 16 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet