Foto: TT

Förtroenderas för Löfven i mätning

Publicerad

Väljarnas förtroende för statsminister Stefan Löfven minskar. Det visar en undersökning som TNS-Sifo gjort åt SVT. Samtidigt ökar förtroendet starkt för moderatledaren Anna Kinberg Batra.

I oktober 2015 hade 40 procent av folket förtroende för Löfven. Nu säger 35 procent att man har det. Sedan valåret 2014 har förtroendet gått ned från 53 procent.

Även Miljöpartiets språkrör tappar, och Gustav Fridolin faller hårt i mätningen. I oktober hade förtroende från 38 procent av folket, nu säger var fjärde person, 25 procent, att man har förtroende för Gustav Fridolin.

Språkrörskollegan Isabella Lövin har ett ännu lägre stöd, 18 procent av de som deltog i undersökningen säger att de känner förtroende för henne. Å andra sidan har Lövin precis tillträtt som språkrör efter en minst sagt turbulent period för Miljöpartiet.

Mätningens stora vinnare är Anna Kinberg Batra. Från att i höstas haft förtroende från 34 procent klättrar hon nu till en topplacering. 45 procent säger att de har förtroende för Batra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.