IK Surd Svenska Mästare i fotboll

IK Surd från Göteborg blev på söndagen Svenska Mästare i fotboll för döva, efter finalseger mot IK Hephata från Stockholm.

Det var en jämn match där Surd tog ledningen i den första halvleken genom Petrit Shabani. Hephata pressade sedan på nästan hela matchen, skriver Svenska Dövidrottsförbundet på sin hemsida, och i den 74:e minuten gjorde Albert Boklund 1-1.

Matchen gick till förlängning, som blev mållös, och fick avgöras på straffar.

Teckenspråksvärlden

I straffläggningen satte Surd alla sina straffar. Hephata missade en av sina, vilket avgjorde matchen.

IK Surd alltså Svenska Mästare 2016.

Nerike tog bronset

I bronsmatchen vann IF Nerike mot DSK Dalir med 6-2, i en match där Dalir faktiskt ledde i halvtid med 2-1. Men genom tre snabba mål av Patrik Willing i den andra halvleken vände Örebrolaget och knep medaljen.

Priset som turneringens bäste spelare gick till Alexander Neverland, IK Surd.

Till bäste målvakt utsågs IK Surds John Novak.

Segern i skytteligan delades broderligt mellan Elias och Nabil Tebibel, som gjorde fem mål vardera.