Foto: TT

IS rycker fram ytterligare

Publicerad

Efter att Islamiska staten (IS) under torsdagen intagit Palmyra har de nu även belägrat den sista gränsposteringen mellan Irak och Syrien som kontrollerades av den syriska regimen. Samtidigt kommer rapporter om att den syriska regimen hindrade civila från att fly innan IS tog kontroll över staden.

Nu har IS även belägrat Al-Tanaf, den sista gränsposteringen mellan Irak och Syrien som kontrollerades av den syriska regimen, enligt SOHR.

Samtidigt är civila instängda mellan de stridande parterna. FN har mottagit rapporter om att den syriska regimen hindrade civila från att fly innan IS tog kontroll över staden, skriver BBC. FN säger sig vara djupt oroade för de civilas situation.

SOHR rapporterar också om summariska avrättningar, där IS dödat minst 17 människor som anklagats för samarbete med regimen.

Barack Obama: Ett bakslag

USA:s president Barack Obama medger att utvecklingen är ett bakslag men tonar ned dess taktiska betydelse. Han förnekade att den USA-ledda koalitionen håller på att förlora mot IS. En talesperson för Vita Huset, Josh Earnest, sade att problemen med IS inte kommer att lösa sig över en natt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.