Foto: TT

Jakten på en eventuell ubåt fortsätter

Publicerad

Försvarets underrättelseoperation i Stockholms skärgård är nu inne på sitt sjätte dygn, och det finns inga planer på att trappa ner, enligt Försvarsmakten.

-Vi arbetar på som tidigare, i samma skala och inriktning. Vi arbetar dygnet runt för att försöka ta reda på vad som kränkt svenskt territorium. säger Dag Enander, informatör på Försvarsmakten.

Var operationen sker vill han inte gå in på, mer än att det är i Stockholms södra och mellersta skärgård. Han upprepar att Försvarsmakten inte kommenterar resultatet av operationen förrän tidigast när den är avslutad.

Försvarsinsats i Stockholms skärgård – Teckenspråk

Två nya observationer

Igår avslöjade försvaret att man fått in två observationer från allmänheten som har bedömts som intressanta för vidare analys. De har dock inte samma kvalitet som de tidigare.

I söndags meddelade försvaret att tre iakttagelser gjorts och enligt stf insatsledare Anders Grenstad är det dessa tre som är ”väldigt heta”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvarsinsats i Stockholms skärgård – Teckenspråk

Mer i ämnet