Foto: Mikael Nilsson

Kvinna och barn misstänkt mördade

Uppdaterad
Publicerad

En man är anhållen för mord, sedan en kvinna och en baby fallit utför en klippkant utanför Lund i går.

En kvinna och ett spädbarn blev allvarligt skadade och fördes till sjukhus men trots en stor insats från vårdpersonalen kunde inte deras liv räddas.

Omständigheterna om vad som skett vid stenbrottet var till en början oklara.

Dubbelmord i Dalby – teckenspråk

Rubriceras som mord

 Men under natten har en man anhållits misstänkt för mord. Polisen misstänker att mannen medvetet ska ha knuffat eller på annat sätt fått kvinnan och barnet att falla ner i stenbrottet.

– Det har framkommit uppgifter under natten som tyder på att det är mord, säger Calle Persson på skånepolisen till SVT Sydnytt. Mannen har förhörts men jag vill av naturliga skäl inte berätta vilken relation mannen har till kvinnan och barnet, uppger polisen.

Stenbrottet är ett tiotal meter djupt vid platsen och botten är vattenfyllt men det är oklart om de hamnat i vattnet vid fallet. Polisen har nu inlett en teknisk undersökning av både stenbrottet och kvinnans bostad.                                                                           

Kvinnan var 35 år gammal och barnet nio månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Dalby – teckenspråk

Mer i ämnet