Foto: TT

Livstid för dubbelmordet i Dalby

Publicerad

Den 30-årige man som har erkänt att han dödade sin fru och deras gemensamma barn i ett stenbrott i Dalby i vintras dömdes idag till livstids fängelse.

Det var i december som mannen själv ringde in till SOS Alarm och uppgav att hans fru och barn trillat ned för klipporna i stenbrottet utanför Dalby. Men strax efter att de båda avlidit på sjukhuset erkände han att det var han själv som mördat dem. Under rättegången, som hölls i Lund i maj, berättade 30-åringen utförligt om hur han först slagit sin fru med en hammare i huvudet och sedan kastat både henne och barnet utför klippkanten.

Den misstänkte 30-åringen har själv under hela rättegången hävdat att han aldrig någonsin velat mörda sin familj. Istället sade han att han drivits av ett inre tvång, där tankar och drömmar fått honom att mot sin egen vilja göra vad han gjorde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.