Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har haft en stor insats i Smedjebacken i Dalarna under natten, där en man barrikaderade sig i en lägenhet i ett flerfamiljshus och sköt med ett vapen. Foto: SVT/Arkiv

Man gripen efter skott mot polis

Publicerad

Polisen har haft en stor insats i Smedjebacken i Dalarna under natten, där en man barrikaderade sig i en lägenhet i ett flerfamiljshus och sköt med ett vapen igår kväll. Mannen ska också ha skjutit mot dörren med ett vapen.

– Han skjuter igenom dörren, men poliserna som är där står vid sidan om dörren, så ingen träffas, sade Mats Thörn, vakthavande befäl vid polisen till TT runt midnatt.

Polisen hade personal med flera olika kompetenser på plats, däribland både insatsstyrka och förhandlare.

Mannen är anhållen

Mannen greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp. Ärendet inleddes runt klockan 20.00, och strax efter klockan 01.10 gav mannen upp. Mannen anhölls senare under natten av åklagare.

I lägenheten hittades ett hagelgevär som har tagits i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.