Foto: TTN

Mille Markovic skjuten till döds

Publicerad

Den förre proffsboxaren och porrklubbsägaren Mille Markovic hittades igår kväll ihjälskjuten i en bil i Ulvsunda industriområde i Bromma i nordvästra Stockholm. Markovic sköts med fyra skott i huvudet, och det var vittnen som hörde flera skott som larmade polis.

Ingen misstänkt är ännu gripen. Polisen jobbar efter spåret att mordet är kopplat till Markovics kriminella affärer.

Långt brottsregister

Mille Markovic hade ett långt brottsregister och har flera gånger avtjänat fängelsestraff. Bland annat har han åtalats för narkotikabrott, grovt vapenbrott, olaga hot, häleri, brott mot knivlagen och ekonomisk brottslighet. Så sent som i november ifjol åtalades han för sexuellt ofredande och i december friades han från ett åtal om anstiftan till mordförsök. Åtalet lades ned efter att ett vittne tagit tillbaka tidigare uppgifter.

Han blev dock känd för en bredare svensk allmänhet i samband med att boken ”Den ofrivillige monarken” gavs ut 2010. En bok som bland annat byggde på uppgifter från Markovic.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.