Foto: TT

Misstänkte föraren gripen

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har gripits i Ungern, misstänkta för att ligga bakom tragedin i Österrike, där 71 flyktingar kvävdes till döds i en lastbil. Enligt polisen är en av de gripna troligtvis föraren av lastbilen.

En stor spaningsaktion ledde till gripandena, som skedde i Ungern. De nu gripna kommer, enligt uppgifter från förmiddagens presskonferens, att utlämnas till Österrike.

Två av de  gripna ska vara bulgariska medborgare, medan den tredje ha ungerskt medborgaskap, och österrikisk polis tror att en bulgarisk-ungersk smugglarliga ligger bakom händelsen.

Flyktingkris Europa – teckenspråk

En internationell arresteringsorder för ytterligare fyra personer, misstänkta för inblandning i händelsen, har utlysts.

Barn bland de döda

Österrikisk polis uppgav även under presskonferensen att den grupp på 71 döda personer som hittades i lastutrymmet på lastbilen ska ha bestått av 4 barn, 8 kvinnor och 59 män. Enligt nyhetsbyrån Reuters ska flera i gruppen ha varit syriska medborgare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingkris Europa – teckenspråk

Mer i ämnet