Nioårig flicka i Göteborg återfunnen

Uppdaterad
Publicerad

Den nioåriga flicka som varit försvunnen i Örgryte i Göteborg har återfunnits. Flickan hittades klockan 02.48 natten till fredagen i det område där hon försvann.

Flickan anmäldes fösvunnen till polisen av sin pappa efter att ingen sett till henne sedan klockan 07.50 på torsdagsmorgonen då hon lämnade sitt hem i Örgryte för att gå till skolan, men hon kom aldrig fram. Pappan ringde polisen klockan 15.55. Polisen inledde en förundersökning på torsdagskvällen om misstänkt människorov. Enligt  organisationen Missing people deltog 500-600 frivilliga i sökandet efter flickan.

20-årig man förhörs

Under natten till fredagen hittades flickan bara 300-400 meter från sitt hem. En patrull från  Missing People såg henne strax före klockan tre på morgonen, reagerade på att en liten och rädd flicka var ute så dags på natten och kände dessutom igen hennes rosa kläder. Med sig hade nioåringen en man i 20-årsåldern. Patrullen ringade in mannen tills polisen kom.  Mannen har förhörts och ska fortsätta höras under fredagen om omständigheterna. Han är på fredagmorgonen inte misstänkt för något brott. Flickan fördes till sjukhus där eventuella skador ska fastställas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.