Orkan stoppar trafiken i USA

Uppdaterad
Publicerad

All trafik med tunnelbanor, bussar och tåg i New York är stoppad, uppger amerikanska myndigheter. Anledningen är rädsla för kraftiga översvämningar och den hårda vinden från orkanen Sandy.        

Enligt den amerikanska vädertjänsten kan vattnet stiga upp till omkring 3,5 meter. New Yorks borgmästare har uppmanat stadens befolkning att hålla sig inomhus under det väntade ovädret.  New York brukar kallas för staden som aldrig sover, men under natten till måndagen var gatorna i staden ovanligt tomma.

Uppgifterna om när ovädret når USA är osäkra och varierar mellan måndag kväll och lunchtid på tisdag, lokal amerikansk tid. Enligt prognoser når Sandy först land strax söder om New York.        

Totalt är 50 miljoner människor berörda i de sju delstaterna som utfärdat beredskapstillstånd på USA:s östkust. Där håller skolor och arbetsplatser stängt under måndagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Sandy teckenspråk

Mer i ämnet