Foto: SVT

Oro över Risbergska skolans framtid

Uppdaterad
Publicerad

Lärare vid Risbergska skolan i Örebro känner sig oroliga för sin och elevernas framtid. De har skrivit ett brev till skolpolitiker i kommunen där de uttrycker besvikelse över hur skolan hanteras.

Den 11 mars beslutade gymnasienämnden för andra året i rad att inte ta in några nya elever till naturvetenskapsprogrammet. Tidigare har man flyttat ut estetprogrammen och barn- och fritidsprogrammet. Till hösten kan kan man bara söka till samhällsvetenskapsprogrammet och till riksgymnasiet för döva och hörselskadade.

I en artikel i NA uttrycker lärare sin oro, och säger att ryktet går bland eleverna att Risbergska ska läggas ned. Även på sociala medier uttrycker många lärare och elever sin oro just nu.

Risbergska skolan – teckenspråk

Per-Åke Sörman (C), som är ordförande i Gymnasienämnden, säger till NA att skolan kommer att finnas kvar, men att de inte vet i vilken form.

Han lovar att ge besked om vad som ska hända med Risbergska skolan under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Risbergska skolan – teckenspråk

Mer i ämnet