Foto: TT

Polismördare sände gisslandramat direkt på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Gärningsmannen som i natt mördade en biträdande fransk polischef och hans fru vid ett gisslandrama i deras hem i Parisförorten Magnanville ska ha filmat och direktsänt det på Facebook.

Uppgifterna kommer från anonyma källor inom den franska polisen, som citeras av AP. På sociala medier påstår sig flera ha sett videon som ska vara över 13 minuter lång.

Vid dubbelmordet i polisparets hem fanns även deras treårige son som klarade sig vid liv. I videon ska mördaren ha sagt. -Jag vet inte vad jag ska göra med honom.

Tillsammans med videon från dramat ska gärningsmannen också ha lagt upp ett långt meddelande där han tar på sig ansvaret för dådet och säger att han gör det för IS räkning.

Mannen har dessutom tidigare dömts för terrorbrott. I klippet ska han också ha sagt att fotbolls-EM ”ska bli en kyrkogård”. Frankrikes president Francois Hollande har beskrivit morden som ett terrordåd, och händelsen utreds som terrorbrott.

Vid lunchtid på tisdagen uppgav fransk polis att två personer har frihetsberövats i samband med utredningen.

Dessa två ska vara anhöriga till gärningsmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.