Foto: TT

Resultatet för Ericsson nu nästan noll

Publicerad

Ericssons resultat minskade till 0,3 miljarder kronor för tredje kvartalet, att jämföra med 5,1 miljarder under motsvarande period förra året.

Resultatet, som är betydligt sämre än väntat, förklaras främst med att försäljningen föll med 14 procent. Försäljningen inom affärsområdet Networks sjönk med hela 19 procent.

I förra veckan meddelade Ericsson att 3.000 jobb försvinner i Sverige. Enligt företaget har nedskärningarna  inte ”kompenserat för lägre försäljning och bruttomarginal”.

Ericsson-aktien rasar på börsen

Ericssonaktien rasade med över 15 procent direkt när Stockholmsbörsen  öppnade efter det att bolaget meddelat att vinsten för tredje kvartalet blir betydligt lägre än väntat.

Huvudorsaken till den sämre utvecklingen är nedgången på marknader som  redan haft en svag utveckling: Brasilien, Ryssland och Mellanöstern.

– Det är samma länder område som vi talade om i rapporten för andra kvartalet. Men nedgången har fördjupats i de här länderna, säger tillförordnade vd Jan Frykhammar till TT. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.