Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Programinriktningen beror på vilka förkunskaper eleven har, säger Jörel Bergström. (Teckenspråk och svenskt tal finns) Foto: SVT

Så fungerar Riksgymnasiet för döva som inte klarade grundskolan

Publicerad

Vilka gymnasieutbildningar finns för döva som inte klarat grundskolan? Det diskuteras i veckans avsnitt av 15 minuter på teckenspråk.

– Om eleven inte är klar med grundskolan så finns det något som kallas för introduktionsprogram, säger en av rektorerna på Riksgymnasiet i Örebro, Jörel Bergström

Hon säger att det finns olika inriktningar för introduktionsprogrammet. Vilken inriktning det blir beror på vilka förkunskaper eleven har.

15 minuter på Teckenspråk

– Om man till exempel bara har något ämne kvar så kan man gå på programinriktat val. Då är målet att man så snart som möjligt ska bli klar med grundskolekursen och så snart som möjligt börja på ett gymnasieprogram.

Jörel Bergström berätta mer i videon om vilka introduktionsprogram som Riksgymnasiet RGD/RGH erbjuder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

15 minuter på Teckenspråk

Mer i ämnet