Foto: NBC 4 New York

SAS-plan i kollision

Uppdaterad
Publicerad

Ett SAS-plan slog av en bit av ena vingen i en kollision med ett amerikanskt inrikesplan i New York.

Olyckan inträffade  på Newarkflygplatsen utanför New York, när planen skulle ut till startbanan natten till torsdagen svensk tid. SAS-planet skulle svänga slog planets vinge i stjärtpartiet på det andra, enligt NBC. Ingen av passagerarna skadades.

-Det är inte så att man kör rakt på varandra och så pang. Utan här är det så att vingspetsarna på vårt flygplan har kommit i kontakt med det andra planet, det säger Elisabeth Manzi, presschef på flygbolaget.

Just nu tittar man på hur skadad vingspetsen är. Den kan man montera av och det är det man jobbar med på flygplatsen. När planet kan lyfta vet man inte.

Enligt SAS var 242 passagerare och ett barn under två år samt tio besättningsmän ombord planet när olyckan inträffade. 71 av dem har redan kunnat åka vidare till Köpenhamn. Resten är kvar och väntar fortfarande på besked om vad som händer. Det är oklart om hur många svenskar som fanns ombord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.