Foto: SVT

SDUF:s styrelse fick ansvarsfrihet

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen hade Sveriges Dövas Ungdomsförbund förbundsstämma i Stockholm. Huvudfrågan var om styrelsen skulle få ansvarsfrihet eller inte, enligt Dövas Tidning.

I våras stod det klart att förbundet hade ett underskott 2015 på drygt 1,1 miljoner kronor. När frågan om ansvarsfrihet för styrelsen skulle avgöras på lördagen fick styrelsen först avslag, skriver Dövas Tidning. Men under söndagen gjordes en ny omröstning och beslutet ändrades.

– Efter den första omröstningen på lördagen var det några från ungdomsklubbarna som frågade oss vad begreppet egentligen betydde och att de var tvungna att rösta under stressiga omständigheter på lördagen. Därför togs frågan upp igen under söndagen och mötets ordförande, Eva Norberg, förklarade ordets definition för ombuden från alla ungdomsklubbar. Därefter gjordes en ny, sluten omröstning. Då revs det tidigare beslutet och SDUF fick ansvarsfrihet, berättar Erdem Akan, vice ordförande för SDUF för Dövas tidning.

Under söndagens omröstning revs det tidigare beslutet upp och SDUF:s styrelse fick ansvarsfrihet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet