Foto: TT

Snön fortsätter att falla i USA

Uppdaterad
Publicerad

Antalet döda till följd av det kraftiga snöoväder som dragit in över Buffalo, New York, har stigit till tio. Flera tak har rasat in av snötyngden och tusentals människor sitter isolerade i sina hem.

Antalet döda till följd av det kraftiga snöoväder som dragit in över Buffalo, New York, har stigit till tio. Flera tak har rasat in av snötyngden och tusentals människor sitter isolerade i sina hem

Tusentals människor sitter isolerade i sina hem och flera av dem kan inte ens öppna sina ytterdörrar på grund av de stora snömängderna.

På torsdagskvällen hade ovädret krävt 10 människoliv, flesta i delstaten New York.

Många skolor har också aviserat att de håller stängt på fredagen för fjärde dagen i rad.

Mer snö väntas

Den amerikanska vädermyndighet varnar för att ytterligare 60-90 centimeter kan falla under fredagen. Men samtidigt väntas temperaturen stiga framåt lördagen, vilket lär få snön att smälta. Samtidigt väntas mer nederbörd i form av regn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.