Foto: TT

Svenska FN-soldater attackerade

Publicerad

En svensk patrull på plats i Timbuktu i Mali utsattes under måndagskvällen för en attack av en självmordsbombare, det uppger Försvarsmakten. Inga svenska soldater ska ha kommit till skada.

Enligt de uppgifter som har nått Försvarsmakten var det bara svenskar i patrullen. Det har inte framkommit någon information om andra skadade i attacken. Det är ännu oklart hur många personer som ingick i patrullen. Personalen tas omhand av personal på plats.

Det viktigaste för oss just nu är att vi inte har någon svensk personal som är skadad, säger Tony Remes, vakthavande kommunikatör på Försvarsmakten, till TT.

FN-styrkan Minusma är på plats i Mali  och är stationerade strax söder om Timbuktu i Camp Nobel. Sammanlagt bidrar Sverige med cirka 250 personer i ett underrättelseförband. Arbetsuppgifterna är främst att öka säkerheten, skydda civila och se till att väpnade grupper inte tar över kontrollen i norra Mali.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.