• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Foto: TT

Två döda och sju gripna i polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Minst två personer dödades och sju personer greps i en polisräd mot en lägenhet i Saint Denis i norra Paris idag. Insatsen avslutades vid 12-tiden.

En av de döda är en kvinnlig självmordsbombare som sprängde sig själv. Hon ska enligt den franska tv-kanalen BFM vara anhörig till Abdelhamid Abaaoud, den man som pekats ut som hjärnan bakom Parisattackerna.       

Enligt polisen var Abaaoud också målet för insatsen, men det är osäkert om han befann sig i lägenheten.

Terrordåden i Paris – Teckenspråk

Minst fyra poliser skadades och en polishund dödades under operationen.   

Under operationen hördes minst sju explosioner och intensiv skottlossning.   

Enligt obekräftade uppgifter till Reuters planerades en ny terrorattack mot finansdistriktet i Paris. Men det är oklart om det kan kopplas till de personer som greps i Saint Denis. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris – Teckenspråk

Mer i ämnet