Foto: Scanpix

Ungdomar i upplopp i Husby

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal ungdomar kastade i natt sten mot polisen i Husby i västra Stockholm. En skola brandhärjades och ett 50-tal personer fick evakueras på grund av kraftig rökutveckling.

Totalt deltog ett 40-tal poliser i insatsen under natten. Enligt Fredrik Andersson, länsvakthavande befäl vid Stockholmspolisen har oroligheter böljat fram och tillbaka under hela natten.                                          

Fem brandstationer fanns på plats i Husby till flera anlagda småbränder. Oroligheterna startade vid 22-tiden då ett 40-tal ungdomar kastade sten mot polisen och satte eld på bilar.

Svårt att säga vilka som ligger bakom det här. När vår personal kom ut inatt, så möttes de av maskerade ungdomar som kastade sten emot dem. Det var 50-60 personer i yngre ålder som ställde till väldigt mycket oreda i området, berättar polisens presstalesman Lars byström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upplopp i Husby – Teckenspråk

Mer i ämnet