Foto: TT

Våldsamma kravaller i Baltimore

Uppdaterad
Publicerad

Kravaller har återigen utbrutit i staden Baltimore i östra USA efter begravningen av en man som dog i polisförvar.

Unga demonstranter har kastat sten och flaskor mot polisen, och minst sju poliser ska ha skadats. Butiker har också plundrats och satts i brand.   

Vita huset uppger att president Barack Obama har informerats om händelserna i Baltimore och att justitiedepartementet är redo att erbjuda hjälp.

Freddie Gray, som var 25 år, dog för en vecka sedan i sviterna av en ryggskada, som han fick efter att ha gripits. Sex poliser, som var inblandade i händelsen, har stängts av från sitt jobb.

Gray var svart och händelsen kopplas till rasism inom poliskåren.

Det har under veckan hållits flera fredliga demonstrationer i Baltimore mot polisbrutalitet, men i lördags blev det våldsamma sammanstötningar med 35 gripna.

På University of Maryland, som ligger i Baltimore, stängde man av säkerhetsskäl inför begravningen på måndagen. Även butiker och krogar i stadskärnan har stängts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.