Foto: TT

Påven säljer sina bilar – donerar pengarna

Publicerad

Tre identiska bilar som påve Franciskus använde under sin resa till Polen i juli ska säljas på webben. Bilarna ska auktioneras bort av en katolsk välgörenhetsorganisation – och vinsten ska gå till syriska flyktingar polacker i nöd.

Franciskus kördes runt i tre mörkblåa Volkwagen Golf-bilar när han besökte den polska staden Krakow under World Youth Days, mellan den 27-31 juni. Bilarna bar registreringsskyltarna K1 POPE, K2 POPE och K3 POPE.

Krakow-grenen av välgörenheten Caritas meddelar att varje bil är värd 80.000 zlotys (178.447 kronor) och kommer säljas till den högsta budaren. Auktionen kommer gälla fram till den 9 oktober.

Caritas säger att vinsten från försäljningen kommer att gå till en rörlig klinik för syriska flyktingar i Libanon, och ett härbärge för gamla och handikappade i Polen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.