Maili Backlund bjuds på musikal av Peter Jöback. Foto: TT, SVT

Peter Jöback bjuder fattigpensionären Maili Backlund på musikal

Uppdaterad
Publicerad

Fattigpensionären Maili Backlund, 83, trodde aldrig att hon skulle få gå på Phantom of the Opera. Men när huvudrollsinnehavaren Peter Jöback såg henne berätta om sin knapra tillvaro i SVT:s Opinion live beslutade han sig för att bjuda henne på föreställningen.

– Jag är överväldigad, säger hon.

I torsdags medverkade Maili Backlund i Danderyd i SVT:s Opinion live, där hon berättade om sina svårigheter att få pengarna att räcka till. Med bostadstillägg har hon ungefär 12.400 kronor i månaden att leva på, och när alla räkningarna är betalda har hon tur om det är 500 kronor kvar i plånboken.

I programmet uttryckte hon en önskan om att få gå på musikalen Phantom of the Opera – och det tog inte ens ett dygn innan hennes dröm gick i uppfyllelse.

En vän till huvudrollsinnehavaren Peter Jöback såg programmet och uppmärksammade musikalartisten på Maili Backlunds dröm. Det slutade med att han hörde av sig via vännen och bjöd henne på föreställningen.

Läs mer: 83-åriga Maili Backlund: Det går aldrig ihop

Biljetterna för dyra

Maili Backlund är överväldigad över erbjudandet.

– Det är helt otroligt. Jag är så otroligt tacksam att Peter Jöback vill bjuda mig som sin gäst, säger hon.

Hon har velat gå på musikalen ända sedan den sattes upp i Stockholm – men tänkt att biljetterna är för dyra. Nu tar hon med sig yngsta sonen på föreställningen. När det blir av är ännu inte bestämt, men sannolikt någon gång under den närmaste månaden.

– Jag har alltid varit intresserad av dans, musik och sång. Jag älskar Peter Jöback och tycker att han är underbar på alla sätt, säger hon.

Blev berörd

Ebba Lindqvist, pr-ansvarig för Phantom of the Opera säger att Peter Jöback såg programmet och beslutade sig för att göra något.

– Han blev berörd av hennes berättelse och ville hjälpa till. Det var inte meningen att det skulle bli en stor grej av det här, säger hon.

Peter Jöback har avböjt att kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.