Poliserna dansar i ny utmaning

Uppdaterad
Publicerad

Nu dansar poliserna runt om i världen. Den Nya Zeeländska poliskåren har lagt upp ett klipp på Facebook där de dansar och uppmanar andra poliser att göra samma sak.

Det var den Nya Zeeländska poliskåren som var först ut. Under tisdagen la de ut ett klipp på Facebook när de gjorde ”the running man challange”. En utmaning som cirkulerar på sociala medier och innebär att man filmar när man dansar till hiphop-låten ”My Boo” från 1996 och lägger upp klippet på sociala medier.

En ny utmaning

I videon är det åtta poliser i uniform som dansar i en källarparkering. I sitt inlägg på Facebook skriver polisen att de varje dag jagar folk som är i farten men att detta är en alldeles ny utmaning för dem. Klippet har redan fått åtta miljoner visningar och är en del av en kampanj som ska rekrytera fler poliser, skriver The Guardian. I inlägget har de även utmanat flera poliskårer runt om i värden att göra samma sak.

Den Nya Zeeländska poliskåren har redan fått gensvar. Under onsdagseftermiddagen antog poliserna i New York utmaningen och dansade framför Brooklyn Bridge. Än så länge har polisen i Sverige inte blivit uppmanade till att lägga ut ett eget klipp.

”Även vi är människor”

Polisen som dansar loss i slutet av det Nya Zeeländska klippet är 43-åriga Sonny Joseph Iosefo som arbetat som polis i 20 år. För The Guardian berättar han att han älskar att dansa och att han tror att klippet kan ge en mer nyanserad bild av poliskåren.

– Vi försöker att komma ifrån den stereotypiska bilden som allmänheten har av polisen, att det inte skulle gå att prata med oss eller att vi hela tiden är superseriösa. Vi vill att folk ska veta att även vi är människor, att vi har familj och barn och att några av oss verkligen älskar att dansa, säger Sonny Joseph Iosefo till The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.