Ett växlingskontor rånades på tisdagskvällen i Farsta centrum i södra Stockholm. När polisen kom till platsen och följde efter ett fordon blev de beskjutna. Foto: TT

Rånare sköt mot polisen

Uppdaterad
Publicerad

Ett växlingskontor rånades vid 19.30 på tisdagen i Farsta centrum i södra Stockholm. – När en polispatrull kom dit och följde efter ett fordon blev man beskjuten, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.

Enligt Albin Näverberg ska ingen ha skadats av beskjutningen, han har inga uppgifter om polisen sköt tillbaka. Polisen söker nu efter rånarna.

Ingen skadad

Enligt Albin Näverberg finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats vid rånet. Han kan ännu inte säga om rånarna fick med sig något från växlingskontoret.

I anslutning till Farsta centrum sattes en bil i brand, skriver aftonbladet.se.

Inga gripna

De misstänkta rånarna har ännu inte gripits. Polisen uppgav först att man jagade tre personer, men Albin Näverberg säger nu att det rör sig om ”minst två personer”.

Han kan inte säga hur många skott som avlossades när rånarna sköt mot polisen eller om något träffade polisbilen.

Samtidigt som det aktiva sökandet pågår förhör även polisen vittnen som var på plats.

Enligt Albin Näverberg verkar rånarna inte kommit över något byte från växelkontoret.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.