Foto: TT Nyhetsbyrån

Fängelse för fotbollssupporters död

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man fälls för dödsmisshandeln av en Djurgårdssupporter, enligt domen från Helsingborgs tingsrätt. Han döms till åtta månaders fängelse för misshandel och vållande till annans död.  

– Det är ytterst osannolikt att han skulle ha avlidit där och då om han inte hade fått slaget, säger chefsrådman Stefan Reimer. Vi menar att det finns ett orsakssamband.

Försvarets påstående att 28-åringen handlade i nödvärn tillbakavisas också entydigt.

Supporter död

– Våldet var oprovocerat och helt överraskande för målsägaren, menar Stefan Reimer.

I domen skriver tingsrätten att den dömde mannen borde ha förstått att misshandeln kunde leda till döden.

Åklagaren Eleonora Johansson hade yrkat på minst sex månaders fängelse. Men tingsrätten dömde 28-åringen till åtta månaders fängelse.

– Vår bedömning är att brottet betingar ett straffvärde på tio månader. Men vi tar hänsyn tilll att han riskerar att förlora jobbet som en följd av domen, säger Stefan Reimer.

Han ska även betala skadestånd till offrets anhöriga – 40.000 kronor i stället för yrkade 50.000 kronor för sveda och värk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Supporter död

Mer i ämnet