Rävarna spelar fotboll på studsmattan

Uppdaterad
Publicerad

Ine Hegsvold i Furneåsen i Norge hörde konstiga ljud utanför sitt hus natten till tisdagen. När hon tittade ut kunde hon knappt tro sina ögon.

Tre rävungar hade tagit sig upp på familjens studsmatta och där studsade de runt och lekte med en fotboll.

– Jag kunde inte somna på kvällen och blev sittande uppe. Klockan var ungefär fyra när jag hörde ljuden från trädgården. Jag trodde det var katten, men när jag gick ut på terrassen fick jag se de tre rävarna, berättar Ine Hegsvold för NRK.

Ine sprang för att hämta sin telefon. När hon kom tillbaka för att filma hade en av rävarna smitit iväg, men de andra två var kvar och fastnade på film. Hon bor på landet men säger att hon aldrig upplevt något liknande tidigare.

– Efter att de lekt en stund med bollen hoppade de ut och försvann åt olika håll. Men när jag satte mig ner kom en tillbaka och kikade på mig. Det var verkligen action i natt, säger Ine Hegsvold.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.