Foto: TT/SVT Arkiv

Tiggare: 14-åringar kastade flaskor mot oss

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll larmades polisen till Kista torg där det fanns uppgifter om att ett gäng ungdomar kastade flaskor och sten mot en grupp tiggare.

Kvart i nio i går kväll blev polisen skickade till Kista torg. Ordningsvakter på plats larmade polisen med uppgift om att ungefär 15 ungdomar har kastat flaskor och stenar mot tiggare.

Jörgen Karlsson, närpolischef i Kista, berättar att gruppen som utsattes för attacken är rumäner som ofta befinner sig i området och livnär sig på att tigga.

SVT: Är det nazister som ligger bakom attacken?

– Nej absolut inte, det är lokala förmågor. 13- och 14-åringar som ordningsvakterna känner till sedan innan.

Med ambulans till sjukhus

En kvinna fick föras till sjukhus med ambulans. Hon fick plastbackar och en sten kastade på sig, säger hon.

– De slet i mina kläder och knuffade mig. Jag blev väldigt rädd och de sa att de skulle komma tillbaka och döda mig, säger Elena en äldre kvinna som är här för att tigga.

– Om något liknande händer i Rumänien så går polisen och pratar med pojkarnas föräldrar. Här gör de ingenting, säger hon.

– Det har varit flera olika incidenter. Just den här händelsen med kvinnan som skedde, anmälan om den händelsen kom in först sent i går eftermiddag, Nu är en förundersökning inledd och det finns vittnen till händelsen, säger Jörgen Karlsson, närpolischef i Kista till Ekot.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.