”Alla elever ska lära sig simma”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna presenterar sin skuggbudget, och satsar på simundervisningen i skolorna.

Allt fler barn i Stockholm kan inte simma och det har fått Stockholms socialdemokrater att reagera. I deras budget som presenteras nästa vecka vill de satsa på simundervisningen i skolorna.

– När vi ser att 25 procent av alla elever inte kan simma så måste vi se till att alla elever kan simma, säger Emilia Bjuggren (s) vice ordförande för idrottsnämnden.

Skolan ska lära barnen att simma men som ABC berättade igår kan det vara svårt för skolorna att komma till simhallarna. Socialdemokraterna vill nu sänka avgifterna för skolorna och göra en extra insats för elever som inte kan simma.

Sex miljoner ska vara riktade till elever som inte kan simma och ytterligare 15 miljoner ska gå till att sänka avgiften för skolornas simundervisning och halltider.

Flera av Stockholms simhallar är behov av renovering.

– Under tiden de renoveras så måste man lösa utrymmet för simundervisningen. Då vill vi lägga tak över Nälstabadet för att ha simundervisning där, säger Emilia Bjuggren

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.