Foto: TT

Allvarligt skottskadad man i Rissne

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har skjutits i Rissne utanför Stockholm. Mannen fördes till Karolinska men har inga livshotande skador.

Mannen kom in till Karolinska sjukhuset, troligtvis i en privatbil, strax efter niotiden på torsdagskvällen. Han hade skottskador och fick sövas direkt.

En stund tidigare, vid klockan 21, fick polisen flera samtal om att en smäll hörts i Rissne och när polisen kom till platsen hittade de en tomhylsa.

Ingen gripen

Polisen har ännu inte gripit någon för skjutningen mot en man i 25-årsåldern i Rissne utanför Stockholm i går kväll.

– Vi vill inte kommentera om någon är misstänkt. Det har hållits förhör under natten, men de personerna är släppta, säger Jacob Påhlman vid polisen i Västerort.

Mannen kom in till Karolinska sjukhuset med skottskador i höften. Han opererades under natten och har, enligt polisen, inga livshotande skador.

Ihopkopplad till platsen

– När sedan mannen kom in till sjukhuset kopplade vi ihop honom och platsen, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT.

– Vi har inlett en förundersökning om mordförsök och håller vittnesförhör, säger Fredrik Andersson,

Flera vittnen har sagt att de sett en bil lämnat platsen.

– Vi har inte gripit någon ännu, säger Fredrik Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.