Foto: Björn Lockström

Tio skott mot bostadshus

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus i Solberga i södra Stockholm blev utsatt för kraftig beskjutning på fredagsmorgonen medan två personer var i lägenheten.

Det var runt ett-tiden natten mellan torsdag och fredag som polisen fick larm om att det skjutits mot ett flerfamiljshus på Kristallvägen i Solberga. Trots att två personer var i lägenheten som det sköts mot, kom ingen till skada.

– Det var när jag gick ut på verandan som jag hörde runt sju, väldigt tätt följande skarpa knallar. Det måste ha varit ett automatvapen, säger Vivian Lindblad som bor i huset mitt emot.

ABC: Hur länge höll det på?

– Tre och en halv sekund.

Av de personer som bor i närheten där skottlossningen inträffade, är det få som vill ställa upp på intervju. Men flera av de vi pratar med säger att de hörde skotten. Vissa säger att de även såg tre personer fly därifrån efter att skotten avlossades, en med blå jacka.

Oroligt i området senaste veckan

Flera vittnen säger att det cirkulerat poliser i området de senaste veckorna. Polisens talesperson Kjell Lindgren säger att det beror på ett tidigare skottlossningslarm.

– För en vecka sedan hade vi ett liknande ärende då man ringde till oss och sa att man hade hört en skottlossning, men vi hittade inget. Men det är klart om vi har indikationer på att det har varit en skottlossning eller hänt saker så cirkulerar vi där, säger Kjell Lindgren.

Polisen vet ännu inte om det finns en hotbild mot personen som bor i lägenhet det sköts mot.

– Det är vår största prioritet att ta reda på. Vi har just nu ingen konkret bild av varför det här har skett just på den platsen, säger Kjell Lindgren

”Ett lugnt område”

Trots oroligheterna säger de flesta i området att de känner sig lugna.

– Det är ett lugnt område och jag har aldrig hört eller sett något av det här liknande så det känns fortfarande lugnt faktiskt, berättar Alexandra Thurban som bor i området.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.