Bandyfinal på stadion mellan Västerås och Sandviken 1946. Foto: SVT Bild

Bandyfinalen tillbaka i SVT

Uppdaterad
Publicerad

SVT och Svenska Bandyförbundet har tecknat ett avtal som innebär att SVT sänder ett urval av matcher från Elitserien och SM-slutspelet den kommande säsongen – med SM-finalerna som den givna höjdpunkten.

SVT:s bandysändningar inleds lördag 29 november med derbyt Villa Lidköping – Vänersborg. Det blir också sändningar från den klassiska Annandagsbandyn, samt Trettondagsbandyn.

Dessutom ingår ett par matcher från SM-slutspelet i paketet, innan det är dags damernas och herrarnas bandyfinaler på Tele2 Arena i Stockholm lördag 14 mars 2015.

– Det känns väldigt spännande att åter kunna erbjuda vår publik det allra bästa från den svenska elitbandyn, säger SVT:s projektledare Jacob Hård. Bandyn passar bra in i vårt starka vinterutbud och särskilt roligt är det att ett av den svenska idrottens allra mest klassiska evenemang – bandyfinalen – är tillbaka. 

De flesta SVT-matcherna kommer att sändas inom ramen för Vinterstudion. 

– Det var ett starkt önskemål från klubbarna att finnas med i Vinterstudion och synas i en kanal som kan ses av alla, säger Elitseriens ligachef Per Selin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.