Basketledare misshandlade i sina hem

Publicerad

Två ledare för ett basketlaget Akropolis i Stockholm har överfallits och misshandlats i sina hem. Ingen misstänkt har gripits för angreppen.

Det var på fredagseftermiddagen som det ringde på dörren hos Ali Ghanim, tränare för Akropol i damernas basketliga. Två män undrade om det var han som är Ali Ghanim och när han svarade ja angrep de honom.

– Jag blödde som fan. Det var bara blod överallt så jag fick åka ambulans till sjukhuset, säger Ghanim till aftonbladet.se.

En timme senare inträffade en ny misshandel, den här gången mot Akropols ordförande Jimmy Larsson-Hagberg.

Två män ringde på hos honom och gick till angrepp.

– Med all min kraft och kroppstyngd trycker jag ut dem i farstun medan jag skriker som en tok och tar emot jag vet inte hur många slag, säger Larsson-Hagberg till dn.se.

Ghanim tror att överfallen hänger ihop med en konflikt inom laget, men Larsson-Hagberg är inte säker på det.

Klubben har polisanmält händelserna.

Kjell Hellström, stationsbefäl vid Västerortspolisen, säger att polisen fått in två anmälningar om misshandel.

– Vi har en utredning som pågår och de här två ärendena hör ihop. Hur långt vi har kommit i utredningen vill jag inte uttala mig om, säger han till TT.

Det finns ingen frihetsberövad i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.